2016.09.07
Keksztekercs
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé.
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap szeleteljük.
Hozzávalók 6 személyre:
60 dkg darált GM keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
1 darab rumaroma
4 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Forrás: gourmet24.hu / receptlap