2014.10.18
Brill Bisztró - Békéscsabán
A 100 férőhelyes étterem Békéscsaba legfrekventáltabb belvárosi részén, a Gyóni Géza u. 19. szám alatt, a Csaba Center mellett található.
Az éttermet Palotai Csaba, Michelin Guide minősítésű kreatív séf vezeti.
"Dolgoztam már Párizsban, Londonban, Manchesterben. Jónéhány évet töltöttem Michelin csillagos éttermekben. Budapesten az Oscar, a Kallas, Pierot és a 21 Magyar étterem séfje voltam. 2010 év elején azért érkeztem Békéscsabára, hogy délkelet Magyarországon is elinduljon a 21. századi éttermi kultúrára jellemző munka. Saját receptünk szerint helyben sütjük a kenyeret. Magyar ételeket kínálunk, nem a Békés megyében megszokott módon, de Békés megyei háztáji alapanyagokból. Minden tartosított ipari fagyasztott, vagy konzervterméket mellőzünk."
"Étlapunk a jelenlegi elvárásoknak megfelelően rövid és gyakran változó, az ételek nincsenek lefagyasztva, a regenerálásukhoz nem alkalmazunk mikrohullámú sütőt.Desszertjeinket, leves tésztákat, helyben magunk készítjük. Megyére jellemző, jó minőségű friss házi alapanyagot használunk ehhez a legújabb konyhatechnikát alkalmazzuk."
Forrás: gourmet24.hu